Câteva funcții ascunse ale mouse-ului de calculator

Tastatura și mouse-ul au devenit parte a vieții omului contemporan. Mai mult, acestea sunt din ce în ce tot mai puțin utilizate, fiind înlocuite de smartphone.

Cu toate că mouse-ul și tastatura par a fi niște obiecte simple și cunoscute tuturor – mai există unele funcții utile care nu sunt cunoscute de mulți utilizatori ai acestor dispozitive.

În acest articol vrem să vă prezentăm câteva trucuri cu mouse și tastatura care vă vor ușura viața de zi cu zi.

Selectarea textului.

Cunoaștem că pentru a selecta un text sau o parte din acesta – ținem apăsată tasta stângă a mouse-ului și mișcăm cursorul deasupra textului care dorim să-l selectăm. Însă când avem nevoie să selectăm un text mai voluminos și e nevoie de a derula pagina mai jos în acelați timp, modul tradițional de selectare nu este prea comod. În schimb, putem utiliza această combinație: Dăm click cu mouse-ul la începutul textului care urmează să fie selectat, apoi mergem la sfârşitul textului și dăm click pe locul până unde urmează a fi selectarea, însă click-ul al facem ținând tasta «Shift» apăsată. În acest caz, întregul text între aceste 2 click-uri va fi selectat.

Selectarea textului cu tasta «Shift» apăsată

Schimbarea dimensiunei.

Putem schimba dimensiunea conținutului paginii curente prin simpla rotire a roții mouse-ului cu tasta «Ctrl» apăsată.  

Ținînd tasta CTRL apăsată – rotim roata mouse-ului pentru a mări sau micșora dimensiunea paginii.

Dublu și triplu click

Pentru a selecta un cuvânt, de obicei plasăm cursorul la începutul acestui cuvînt și cu click stânga apăsat glisăm la sfîrșitul acestuia.

Există însă o modalitate mai rapidă de a efectua această operație, e nevoie de efectuat un dublu-click pe cuvântul dorit și el va fi selectat.

Dar dacă facem un triplu-click rapid – selectăm întreg paragraf.

Selectarea rapidă a textului

Deschiderea link-urilor într-o filă nouă

Atunci când dorim să deschidem un link și să păstrăm deschisă pagina curentă – efectuăm click pe link-ul dorit cu tasta «Ctrl» apăsată. 

Mai simplu e să dăm un click pe link cu ajutorul rotiței mouse-ului.

Sper că unele din aceste trucuri cu mouse-ul o să vă prindă bine. Dacă v-au plăcut – nu ezitați să distribuiți prietenilor.

Like this post? Please share to your friends:
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: