Acest CEAI te scapă de răceală după prima CANĂ consumată. Iată cât de ușor se prepară!

Acest CEAI te scapă de răceală după prima CANĂ consumată. Iată cât de ușor se prepară!

În tradiția medicinală indiană, ghimbirul are statut de medicament, fiind folosit pentru combaterea mai multor afecțiuni. Ceaiul de ghimbir este un medicament natural care întărește sistemul imunitar, combate cancerul și artrita, este o armă împotriva obezității și diferitor boli.

CEAIUL DE GHIMBIR ȘI SISTEMUL IMUNITAR
Ceaiul de ghimbir este plin de antioxidanți și luptă împotriva radicalilor liberi. O singură ceașcă de ceai de ghimbir într-o zi reduce în mod substanțial riscul de accident vascular cerebral. De asemenea, ceaiul de ghimbir curăță arterele de grăsimi și împiedică astfel declanșarea bolilor cardiovasculare.

CEAIUL DE GHIMBIR ȘI CANCERUL
Bolnavii de cancer care fac chimioterapie își pot ameliora starea de sănătate consumând ceai de ghimbir. Sucul de ghimbir poate inhiba dezvoltarea de celule canceroase, ceaiul de ghimbir putând fi astfel consumat și ca prevenție a bolii. Este de asemenea benefic pentru pacienții care suferă de artrită datorită proprietăților sale anti-inflamatorii.

Ceaiul de ghimbir mai poate fi consumat pentru răceală, tuse, reduce prostaglandinele care sensibilizează terminațiile nervoase. Dacă nu găsești ceai de ghimbir în magazine, îl poți prepara chiar tu, la tine acasă.

Cum preparăm ceaiul de ghimbir?

Se trece rădăcina de ghimbir prin răzătoare, până când obții trei linguri de praf de ghimbir din rădăcină. Apoi, peste ghimbirul trecut prin răzătoare se trece apă fierbinte care se lasă până dă în clocot.

Pentru un gust mai bun se poate adăuga picături de lămâie sau suc de lămâie în ceai, aportul de ceai fiind bun mai ales în problemele imunitare, mai ales în combaterea virușilor răcelii.

 

Like this post? Please share to your friends:
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: