Cahor – beneficiile vinului călugărilor francezi pentru organism

Cagor - beneficiile vinului călugărilor francezi pentru organism

Numele de Cahor derivă de la denumirea orașului francez Cahors. Despre proprietăţile benefice ale Cahor-ului se știe demult – pentru prima dată au fost descoperite de către monarhii francezi, care și au inventat această băutură neobişnuit de miraculoasă.  Astfel, acest vin se utiliza pentru a vindeca o varietate de boli.

Care sunt fapt beneficiile Cahor-ului şi de ce a câştigat popularitate imensă printre locuitorii din practic intreaga lume?

Prevenirea cancerului, accidentelor vasculare cerebrale, bolii de Alzheimer, normalizarea metabolismului şi conservarea tinereții – acestea sunt puținele din numeroase proprietăți utile ale acestei băuturi.

Cum se obține cahorul?

Vinul Cahor este fabricat în principal din strugurii Malbek, dar uneori pot fi adăugați alte soiuri de struguri. Vinul viitor este maturat în butoaie de stejar timp de cel putin doi-trei ani – in acest timp capătă o aromă uimitoare si un buchet foarte bogat. În gustul unui Cahor cu adevărat de înaltă calitate, se simt urme de prune, precum și nuanțe de ciocolată și migdale. În plus, vinul trebuie să aibă o culoare roșu-închis și să fie suficient de gros. Un Cahor calitativ este cu adevărat greu de găsit.

cahor

Deci, care sunt beneficiile cahorului?

De la bun început este necesar de remarcat că Cahorul va fi util numai în cazul consumului în doze moderate şi cantităţi limitate, adică, dacă doriţi să obțineți maxim efecte benefice din această bautură miracoloasă – nu o consumați cu pocaluri mari.

Tehnologia specială de fabricaţie permite de a stoca pe deplin substanţele  bioflavonoide din Cahor – care pot fi găsite în aproape toate vinurile roşii, doar că concentrația lor va varia de la unul la altul.

Consumul regulat și moderat al cahorului – întărește sistemul cardiovascular şi este excelent în profilaxia trombozei, precum şi tromboflebitei cu ateroscleroză şi unui număr larg de alte boli vasculare. Această băutură ar fi extrem de utilă şi celor care suferă de anemie sau pentru oamenii cu excesul de colesterol în sânge.

Cahorul influențează favorabil asupra sistemul nervos. Dacă serviţi zilnic, fiecare seară, cahorul cu pocaluri mici în decurs de una-două săptămâni, puteți îmbunătăți o mulţime de probleme ale sindromului de oboseală cronică.

Cahorul natural ajută la restabilirea ţesutului osos, precum şi celulelor hepatice. Сontribuie la normalizarea sistemului endocrin şi de vindecarea cicatricelor şi ulcerelor la nivelul stomacului, în mod eficient luptă împotriva diferitelor boli fungice, întărește sistemul imunitar, creşte metabolismul şi reduce creșterea celulelor de grăsime, ce este deosebit de important pentru cei care țin dieta. Ajută Cahorul și la vindecarea gripei, precum şi bronşitei sau pneumoniei, deşi pentru aceasta ar trebui să fie consumat fierbinte. Această băutură la fel întărește smalțul dinților și gingiile, şi ajută la prevenirea cariilor dentare.

cahor

Cahorul împotriva bolii Alzheimer, accidentului vascular cerebral, cancerului și radiației

Cahorul ajută organismului să facă față chiar şi cu boala devastatoare Alzheimer. Şi acest lucru nu este doar o presupunere, este un fapt ştiinţific dovedit. Deci oamenii de vârstă înaintată, pot utiliza Cahorul ca o măsură preventivă împotriva acestei boli. Excelent ajută Cahorul şi la prevenirea accidentele vasculare cerebrale – consumul moderat al acestei  băuturi reduce riscul accidentelor vasculare cerebralecu 50 %.

Oamenii de ştiinţă francezi au efectuat cercetări asupra impactului vinului Cahor asupra oamenilor bolnavi de cancer și au constatat, că consumul sistematic reduce mortalitatea în rândul acestora cu 30 %. Şi, desigur, Cahorul este un mijloc excelent de prevenire împotriva dezvoltării bolilor oncologie.

Abilitatea sa cu adevărat unică de a îndepărta rapid radionuclidele nesigure din organism, a fost mult timp folosită cu succes pentru a trata persoanele care au fost expuse la radiații.

Cahorul pentru menținerea tinereții

Tradițional Cahorul din timpurile străvechi se consideră un elixir al tinereții – această băutură într-adevăr încetineşte procesele de îmbătrânire care decurg în celulele noastre. Antioxidantii ce se conțin în vin, contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, şi previn apariţia ridurilor. Aşa că pentru toți doritorii de a menţine tinerețea, de asemenea, se recomandă să vă răsfăţaţi cu un pocal mic de Cahor din timp în timp.

Şi este necesar de a ține minte, că doza zilnică maximă nu trebuie să depășească pentru femei – 50 ml, și pentru bărbați – 100 ml. Iar în scopuri de îmbunătășire generală a sănătății este suficient de a consuma una-două linguri de Cahor pe zi!

 

Like this post? Please share to your friends:
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: