Este categoric interzis să consumi cafea pe stomacul gol!

Este categoric interzis să consumi cafea pe stomacul gol!

Băutura cel mai des consumată în întreaga lume este cafeaua. De mulți ani pentru unii oameni acesta a devenit pur și simplu de neînlocuit.O zi fără cafea pare a fi un dezastru. Cercetătorii discută în mod constant despre proprietățile nocive și benefice ale acestei băuturi. Ei nu pot ajunge la o singură concluzie, dar, într-o problemă, opiniile lor coincid cu 100%, cercetătorii pur și simplu interzic să consumați cafea pe stomacul gol, argumentând că ea este extrem de periculosă pentru sănătate. Să vedem de ce este așa, urmărind informația de mai jos.

1. Acidul gastric. În stomac există o cantitate stabilă de acid clorhidric. Schimarea acestei cantități poate duce la consecințe ireversibile. De exemplu, dacă acidul este redus brusc, alimentele nu pot fi digerate, dar o creștere va provoca apariția unui ulcer. Deci, anume consumul de cafea mărește cantitatea de acid clorhidric.
De aceea, înainte de a bea o ceașcă de cafea dimineața, trebuie să mâncați ceva și nu contează, va fi un mic dejun bogat sau o gustare ușoară.

2. Anxietate. Cafeaua consumată pe stoamcul gol, provoacă eliberarea de adrenalină și cortizol, apare iritația și o stare depresivă. Pe lângă secreția acestor hormoni, cafeaua micșorează nivelul de serotonină, care răspunde de o dispoziție bună.

3. Deshidratarea. Potrivit oamenilor de știință, cafeaua reprezintă un diuretic puternic. Mai mult, după consumul unei căni de cafea, organismul uman începe să piardă lichide prin transpirație. Prin urmare, noi înșiși lipsim organismul de apă care este atât de necesară mai ales dimineața. De aceea, înainte de a se bucura de o cană de cafea – consumați un pahar de apă.

4. Lipsa poftei de mâncare. Din cauza ritmul rapid al vieții contemporane – uneori nu avem timp pentru micul dejul, pentru unii, aceasta a devenit deja un obicei. Ne trezim dimineața, bem o ceașcă de cafea și fugim la serviciu, pofta de mâncare fiind suprimată, ca rezultat din cauza alimentației neregulate – apar diferite consecințe neplăcute.

Când totuși e bine să consumăm cafea?

Timpul ideal pentru prima ceașcă de cafea este ora 10 dimineața. Desigur, mulți nu pot rezista o perioadă atât de lungă fără ea, în special persoanele care se trezesc prea devreme. Dacă faceți parte din această categorie, ar fi bine să mâncați ceva, și doar după aceasta să consumați o ceașcă de cafea.

Distribuiți această informație prienilor și familiei ca să-i ajutați să mențină sănătatea.

Like this post? Please share to your friends:
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: