10 motive pentru care îți este mereu foame

Ce e de făcut dacă mereu cauți ceva de ronțăit? În primul rând trebuie să înțelegi de ce în acest timp îți este foame, sau dacă îți este foame într-adevăr.

10 motive pentru care mereu iti e foame

1. De fapt, îți este sete

Dacă ai avut o masă bogată recent, dar vrei să mănânci din nou, amintește-ți când ultima dată ai băut apă. Bea un pahar și așteaptă. Sentimentul de foame va atenua și vei vedea că de fapt nici nu erai flămând.

Regula e simplă – hidratează-te! Obișnuiește-te să beai apă dimineața și cu jumătate de oră înainte de mâncare.

2. Calorii „Goale”

“Cumpără-mi ceva dulce” – de aici se iau caloriile noastre goale în timpul zilei. Gustările dulci, chiar și în cantități mici, doar ne ridică pofta de mâncare, fără a satura corpul cu substanțe nutritive.

Regula – Să reducem cantitatea de carbohidrați rapizi și încercăm să ne alimentăm sănătos.

3. Lipsa de somn

Omul are nevoie de 7-8 ore de somn noaptea. În timpul nopții, organismul nostru produce melatonină, un hormon ce este responsabil nu doar pentru funcționarea corectă a corpului nostru, dar și de aspectul exterior.

Regula – ne culcăm înainte de miezul nopții – ne trezim fresh și arătăm frumos.

4. Comportamentul în situații de stres

Sunt 2 tipuri de oameni după comportament în momente de stres: cei căror situațiile de stres le taie pofta de mâncare și cei care cred că o gogoașă delicioasă îi va ajuta să depășească starea în care se află. Dacă faci parte din categoria a doua, atunci acest punct este pentru tine. Deci,

Regula – e important să înțelegi că stresul nu este un motiv de a goli toate rezervele de dulce. Sună prietenii, discutați despre ceva plăcut, citește o carte interesantă sau caută un serial de privit astă-seară. Fă ceva util, în loc să verși lacrimi desaupra cutiei de bomboane.

5. Gustări incorecte

Alcoolul stimulează pofta de mâncare, așadar, înainte de o petrecere cu prietenii, ai grijă de meniul tău în avans.

Regula – alege gustări ușoare, sănătoase.  De exemplu vinul roșu poate fi completat perfect cu o bruschetta cu legume la grătar.

6. Neajunsul de proteine

Nu uita să incluzi proteine în dieta ta. Proteinele ajută să te simți sătul o perioadă mai lungă.

Regula – Fructe și legume sunt bune, dar proteinele sunt baza dietei. Carne slabă, iaurt, ouă și multe altele.

7. Lipsa grăsimelor „bune”

Grăsimele sunt diferite. Fast food, bucate prăjite, grase, afumate și produsele din făină albă – toate acestea le lăsăm daor pentru sărbători. Dar grăsimi sănătoase le includem în lista cumpărăturilor zi de zi – ulei de măsline, pește, avocado, nuci, semințe. Este o greșeală să renunți la grăsimi nesaturate pentru a slăbi.

Regula – excludem grăsimi trans.

8. Lipsa unui regim

Ar fi bine să ai 5 mese pe zi – mic dejun, prînz, cina și două gustări ușoare, acestea nu trebuie ratate.

Regula – Porții mici în intervale aproximativ egale.

9. Bucatele din instagram

Trendul la pozele bucatelor din feed-ul tău, te face să gândești mereu la mâncare. Uneori nici pe aproape nu ai dorință de a ronțăi ceva, când hop – o felie de pizza în feed-ul tău te face să vezi ce mai e în frigider.

Regula – micșorează fluxul de imagini cu bucate în feed-ul tău.

10. Gustări din fugă

Din copilărie cunoaștem că la masă nu trebuie să ne grăbim. Acesta nu este un capriciu al părinților ci o regulă de alimentație foarte importantâ. Înfulecând grăbit bucata de carne din farfurie, organismul tău nu are timp să înțeleagă nimic și din nou cere mâncare.

Regula – relaxează-te și tratează luarea mesei ca un ritual plăcut, mestecă bine fiecare gură de mâncare.

Ți-a plăcut această postare? Distribuie prietenilor
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: