BMW a dezvoltat un dispozitiv wireless pentru reîncărcarea bateriilor auto

Gigantul auto german dezvoltă un sistem de reîncărcare wireless pentru noul său vehicul hibrid – iPerformance 530e, care va funcționa de la o priză obișnuită de 220v. Pentru a începe reîncărcarea, automobilul trebuie amplasat astfel încât o placă specială să fie poziționată între roțile din față, chiar sub capotă.

BMW a dezvoltat un dispozitiv wireless pentru reîncărcarea bateriilor auto
foto: www.cnet.com

Despre contactul automobilului cu dispozitivul de reîncărcare – va raporta un senzor special. Această informație va apărea pe tabloul de bord și de asemenea poate fi vizualizată și pe smartphone-ul proprietarului. Potrivit celor de la BMW, bateriile iPerformance au o capacitate de 9,4 kw/oră, iar timpul unei alimentări complete este 3,5 ore. Alături de propulsorul electric, automobilul este dotat cu un motor pe benzină, cu 184 cai putere.

La moment, divizia nord-americană «BMW North America» – testează noul sistem pentru ca acesta să corespundă tuturor standardelor locale.

Încă nu se cunoaște care va fi prețul dispozitivului de reîncărcare BMW, dar este clar că acesta va fi primul sistem de acest gen din industria auto.

Ți-a plăcut această postare? Distribuie prietenilor
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: