Au fost numite cele mai fiabile mărci auto

Auto

Conform clasamentului efectuat de Consumer Reports, anul acesta pe locul de frunte în topul celor mai fiabile mărci auto – s-a plasat Lexus. Apoi urmează Mazda și Toyota, care ca de obicei ocupă poziții înalte în clasament.

Unele mărci, precum Chrysler, Dodge, Infiniti și Mini – și-au îmbunătățit semnificativ pozițiile față de anul trecut. Pe când Volkswagen și Acura, s-au plasat cu câteva trepte mai jos.

BMW, Audi și Subaru – de asemenea au înregistrat o scădere semnificativă în clasamentul din ultimul an.

Gama de modele Lexus a acumulat 80 de puncte din 100 posibile. În același timp, cel mai fiabil automobil din acest an, este decapotabilul Mazda MX-5 Miata.

Toyota, care anul trecut a luat primul loc în clasament, în acest an s-a stabilit pe locul trei. Locul patru a obținut Porsche, iar locul cinci – Genesis. Restul locurilor din top 10 a celor mai fiabile mărci auto, au fost ocupate de Hyundai, Subaru, Dodge, Kia și Mini.

Astfel, Top 10 celor mai fiabile mărci auto arată în felul următor:

  1. Lexus
  2. Mazda
  3. Toyota
  4. Porsche
  5. Genesis
  6. Hyundai
  7. Subaru
  8. Dodge
  9. Kia
  10. Mini

Indicile de fiabilitate a fost calculat în baza indicatorilor de fiabilitate a tuturor modelelor ce aparțin unei anumite mărci. Indicatorul mediu în acest caz, de obicei, se încadrează între 41 și 60 puncte.

Autor pe eucunosc.com

eucunosc
Lasă un răspuns

Publicând comentariul, vă exprimați acordul asupra politicii de confidențialitate.