10 trucuri Google care îți vor ușura viața

10 trucuri Google care îți vor ușura viața Sfaturi

Google este cel mai mare motor de cautare din lume, care prelucrează zilnic miliarde de interogorări și are răspunsuri la toate întrebările. Cred că nu există utilizatori ai internetului care nu au căutat ceva pe google. Cu toate acestea, în ciuda popularității sale, există destule secrete care nu sunt cunoscute de toți. În acest articol aș vrea să vă fac cunoștință cu unele trucuri Google care cu siguranță vă vor fi de folos.

1. Google si prognoza meteo

Google oferă rezultatele instante pentru unele interogări, cum ar fi „vremea București”. Dacă dăm la cautare pe google această combinație de cuvinte, in browser-ul nostru va apărea instant rezultatul – un tabel unde putem vedea diferiți indici privitor la vremea în București, cum ar fi temperatura curentă, cantitatea de precipitații, viteza vântului, umiditatea, de asemenea putem vizualiza și prognoza meteo pentru zilele următoare. Datorită acestui truc, putem afla instant prognoza meteo a oricărui oraș din lume.

10 trucuri Google care îți vor ușura viața[divider]

2. Google și cursul valutar

Pentru cei care fac cumpărături pe net pe site-uri străine, sau pentru cei care vor să compare mai ușor prețurile anumitor produse în diferite țări, google oferă un convertor valutar. Nu e nevoie să căutați cursul diferitor valute a diferitor țări și să utilizați calculatorul pentru a face multiple operații, e destul să dați la căutare suma în valuta dorită și să specificați în ce valută doriți să faceți convertarea, și google va efectua toate calculele. Vedeți exemplele mai jos:

10 trucuri Google care îți vor ușura viața

10 trucuri Google care îți vor ușura viața

Toate calculele sunt aproximative, înainte de a efectua o cumpărătură online, contactați banca dvs. pentru a afla mai exact cum are loc convertirea.
[divider]

3. Orarul zborurilor

De asemenea putem afla orarul zborurilor dintr-un oraș în altul. De exemplu dacă ne interesează cursele din București în Milano, dăm la căutare «zboruri bucuresti milano» și google ne va arăta orarul curselor, precum și durata călătoriei.

10 trucuri Google care îți vor ușura viața
[divider]

4. Ora locală

Se întâmplă că uneori dorim să sunăm rudele sau prietenii care locuiesc în altă țară dar ora în regiunea unde ei se află, diferă de a noastră. Și aici google ne vine în ajutor. Accesăm google.com și în caseta de căutare introducem «time new york», pe ecran va fi afișată ora curentă în New York. Astfel putem vedea ora locală a oricărui oraș.

10 trucuri Google care îți vor ușura viața

Notă: Acest truc e valabil doar atunci cănd în setările de căutare e setată limba engleză și interogarea se face pe google.com

[divider]

5. Timer

Vi s-a întâmplat vreodată să lăsați ceva la gătit și să stați în chat pe Facebook, până mirosul bucatelor arse nu vă ridică de pe scaun? Astfel de situații neplăcute puteau fi evitate, dacă înainte de a intra pe Facebook, a-ți seta un timer pe timpul necesar, direct în browser-ul dvs. Pentru aceasta, în bara de adrese sau în caseta de căutare google.com, introduceți «set timer to 5 min» (sau orice alt timp), și automat va începe numărătoarea inversă. Când timpul va expira, va fi redat un semnal sonor.

10 trucuri Google care îți vor ușura viața

Tot aici este și fila stopwatch, unde putem porni un cronometru.

10 trucuri Google care îți vor ușura viața

Notă: Acest truc e valabil doar atunci cănd în setările de căutare e setată limba engleză și interogarea se face pe google.com

[divider]

6. Calculator calorii

Dacă sunteți de acord cu afirmația «Ești ceea ce mănânci», atunci cred că vi se va părea interesant calculatorul de calorii de la google. Pentru a afla câte calorii se conțin de exemplu într-un hot-dog, dăm la căutare interogarea «calories hot dog», ca rezultat va apărea valoarea energetică a hot-dog-ului, precum și o mică descriere urmată de valori nutriționale.

10 trucuri Google care îți vor ușura viața

10 trucuri Google care îți vor ușura viața

Notă: Căutările trebuie făcute în limba engleză

[divider]

7. Calculator bacșiș

O opțiune utilă atunci când ieși cu prietenii să iai cina în oraș e calculatorul de bacșiș. Pentru a activa calculatorul, intruduceți în caseta de căutare «tip calculator». În rezultat va apărea un calculator, în care introducem suma din nota de plată, câte procente din sumă lasăm bacșiș, și numărul de persoane prezente. Calculatorul va calcula câți bani trebuie să lese fiecare.

10 trucuri Google care îți vor ușura viața

Notă: Calculatorul poate fi accesat doar atunci cănd în setările de căutare e setată limba engleză.

[divider]

8. Convertorul unităților de măsură.

Google ne oferă și un convertor al diferitor unități de măsură. În caseta de căutare indicăm ce dorim să transformăm și în ce unitate de măsură, și google o va face. Este foarte rapid și comod.

10 trucuri Google care îți vor ușura viața

[divider]

9. Calculatorul

Când ai nevoie să faci un calcul matematic, e mult mai simplu și rapid să o faci direct în browser-ul tău. Google oferă un calculator care te poate ajuta la o mulțime de operații, de la cele simple (adunarea, scăderea, înmulțirea, împărțirea) la unele mai complexe (calcul logaritmic, factorial, sinus, cosinus). Calculatorul duce contul și de ordinea operațiilor, de aceea, poți să le scrii toate la un loc )

10 trucuri Google care îți vor ușura viața

Notă: Puteți efectua calculul direct din bara de adrese, în loc de adresa unei pagini web, se introduce operația matematică. 
[divider]

10. Google și trigonometria

Google știe nu doar să calculeze, dar și să construiască grafice. De la cele simple, la cele mai compuse. Mai jos vedeți căteva exemple:

10 trucuri Google care îți vor ușura viața

10 trucuri Google care îți vor ușura viața

Încercați de asemenea să introduceți în caseta de căutare această interogare: [toggle title=”Deschide”]2*sqrt(-abs(abs(x)-1)*abs(3-abs(x))/((abs(x)-1)*(3-abs(x))))(1+abs(abs(x)-3)/(abs(x)-3))sqrt(1-(x/7)^2)+(5+0.97(abs(x-.5)+abs(x+.5))-3(abs(x-.75)+abs(x+.75)))(1+abs(1-abs(x))/(1-abs(x))),-3sqrt(1-(x/7)^2)sqrt(abs(abs(x)-4)/(abs(x)-4)),abs(x/2)-0.0913722(x^2)-3+sqrt(1-(abs(abs(x)-2)-1)^2),(2.71052+(1.5-.5abs(x))-1.35526sqrt(4-(abs(x)-1)^2))sqrt(abs(abs(x)-1)/(abs(x)-1))+0.9[/toggle]
Scrieți în comentarii la acest articol ce v-a ieșit )

Autor pe eucunosc.com

eucunosc