Câteva funcții ascunse ale mouse-ului de calculator

Tastatura și mouse-ul au devenit parte a vieții omului contemporan. Mai mult, acestea sunt din ce în ce tot mai puțin utilizate, fiind înlocuite de smartphone.

Cu toate că mouse-ul și tastatura par a fi niște obiecte simple și cunoscute tuturor – mai există unele funcții utile care nu sunt cunoscute de mulți utilizatori ai acestor dispozitive.

Câteva funcții ascunse ale mouse-ului de calculator

În acest articol vrem să vă prezentăm câteva trucuri cu mouse și tastatura care vă vor ușura viața de zi cu zi.

Selectarea textului.

Cunoaștem că pentru a selecta un text sau o parte din acesta – ținem apăsată tasta stângă a mouse-ului și mișcăm cursorul deasupra textului care dorim să-l selectăm. Însă când avem nevoie să selectăm un text mai voluminos și e nevoie de a derula pagina mai jos în acelați timp, modul tradițional de selectare nu este prea comod. În schimb, putem utiliza această combinație: Dăm click cu mouse-ul la începutul textului care urmează să fie selectat, apoi mergem la sfârşitul textului și dăm click pe locul până unde urmează a fi selectarea, însă click-ul al facem ținând tasta «Shift» apăsată. În acest caz, întregul text între aceste 2 click-uri va fi selectat.

Câteva funcții ascunse ale mouse-ului de calculator
Selectarea textului cu tasta «Shift» apăsată

Schimbarea dimensiunei.

Putem schimba dimensiunea conținutului paginii curente prin simpla rotire a roții mouse-ului cu tasta «Ctrl» apăsată.  

Câteva funcții ascunse ale mouse-ului de calculator
Ținînd tasta CTRL apăsată – rotim roata mouse-ului pentru a mări sau micșora dimensiunea paginii.

Dublu și triplu click

Pentru a selecta un cuvânt, de obicei plasăm cursorul la începutul acestui cuvînt și cu click stânga apăsat glisăm la sfîrșitul acestuia.

Există însă o modalitate mai rapidă de a efectua această operație, e nevoie de efectuat un dublu-click pe cuvântul dorit și el va fi selectat.

Dar dacă facem un triplu-click rapid – selectăm întreg paragraf.

Câteva funcții ascunse ale mouse-ului de calculator
Selectarea rapidă a textului

Deschiderea link-urilor într-o filă nouă

Atunci când dorim să deschidem un link și să păstrăm deschisă pagina curentă – efectuăm click pe link-ul dorit cu tasta «Ctrl» apăsată. 

Mai simplu e să dăm un click pe link cu ajutorul rotiței mouse-ului.

Sper că unele din aceste trucuri cu mouse-ul o să vă prindă bine. Dacă v-au plăcut – nu ezitați să distribuiți prietenilor.

Ți-a plăcut această postare? Distribuie prietenilor
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: