Remedii naturiste pentru a scăpa de țânțari

Remedii naturiste pentru a scăpa de țânțari Sfaturi

În ziua de azi există multe soluții chimice împotriva țânțarilor, însă ele nu pot fi sută la sută sigure pentru sănătatea noastră. Unele pot avea o influență negativă asupra organismului uman. Prin urmare, tot mai mulți oameni preferă să lupte cu aceste insecte prin metode naturiste, care sunt inofensive organismului uman.

Țânțarii sunt sensibili la arome puternice, precum eucalipt, busuioc sau garoafe. Puteți procura uleiuri esențiale din aceste plante și unge ușor zonele deschise ale pielii.

Dacă totuși ați fost înțepat de un țânțar – ungeți locul cu uleiul esențial de arbore de ceai, el va calma mâncărimea.

Pentru a nu permite țânțarilor să pătrundă în casă – turnați peste un șervețel sau o bucată de bandaj medical steril cateva picături de ulei și lasați-l pe pervaz.

Uleiuri esențiale împotriva țânțarilor

Mirosul de vanilie este de asemenea un iritant puternic pentru țânțari. Luați 2 plicuri de vanilie și dizolvați în jumătate de păhar cu apă, ungeți părțile deschise ale corpului cu soluția primită și țânțarii vă vor ocoli.

Pe timp de noapte puteți lasă în cameră o jumătate de lamâie cu câteva cuișoare înfipte în ea.

[adinserter block=”3″]

De asemenea, străbunicile noastre foloseau mușețel persan pentru a scăpă de țânțari. Este destul să puneți niște buchețele de aceste flori prin casă pentru a face ca țânțarii să dispară.

Astfel, cu ajutorul unor remedii naturiste, puteți să scăpați de aceste insecte enervante și să vă bucurați de serile de vară!

Autor pe eucunosc.com

eucunosc