Ce nu trebuie de făcut după mâncare

Ultimul timp, tot mai mulți sunt interesați de aspectul său fizic, sănătatea și mai ales de alimentația sa. Sportul și modul sănătos de viață devin tot mai răspândite și apar tot mai mulți oameni cărora le pasă de ceea ce mănâncă.

Încercăm să ne alimentăm cu porții mici, să alegem alimente care să aducă beneficii organismului, să excludem alimentele ce nu sunt sănătoase, precum snack-uri, numeroase prăjituri și tot felul de băuturi carbogazoase.

Dar este foarte important nu doar ceea ce mâncăm, dar și ce facem după ce luăm masa.

Ce nu trebuie de făcut după mâncare

S-a dovedit că există obiceiuri pe care mulți le practică după masă și care sunt nu pur și simplu  nesănătoase, dar și foarte periculoase, despre care nici nu bănuim.

Pentru unii din noi, aceste obiceiuri provoaca tulburări mici a sănătații, poate chiar nesemnificative, însă pentru alții, pot fi cauza unor boli serioase. Pentru ca în viitor să nu bateți drumul pe la medici – mai bine să preveniți acum efectele negative posibile.

Deci, ce nu e bine să faci după mâncare?

Să mănânci fructe

fructe dupa mancare

Foarte des, după un prînz sau o cină bogată, vrei ceva dulce, și aceasta devine un fruct. Dar s-a dovedit că fructele sunt mai bine de consumat pe stomcaul gol. De ce?

În primul rând, pentru ca fructele să fie digerate, e nevoie de un număr mare de enzime diferite.
În al doilea rând – fructele aduc mai mult folos când sunt consumate pe stomacul gol.

Plus la toate s-a dovedit că consumul fructelor după măncare poate fi cauza arsurilor la stomac.

Să faci duș

duș după mâncare

Un flux bun de sânge în stomac asigură o digestie normală. Dacă de la masă te duci imediat să faci un duș – fluxul de sânge în mâini și picioare va crește de câteva ori, ceea ce inevitabil va duce la micșorarea fluxului în stomac și ca rezultat încetinirea digestiei.

Să fumezi

fumatul dupa mancare

Cu siguranță cunoști persoanele ce obișnuiesc «să tragă o țigară» după masă, poate chiar faci parte din această categorie. Să știi că nu e bine. Fumatul de la sine nu este un obicei bun, însă fumatul după mâncare este și mai periculos. Nicotina reduce nivelul oxigenului în organism, dar oxigenul are un rol important în procesul digestiei. În cazul în care volumul oxigenului scade – organismul devine mult mai vulnerabil în fața diferitor cancerogeni și substanțe nocive.

O țigară fumată după mâncare are efecte negative precum 10 țigări fumate consecutiv.

Să ieși la plimbare

plimbare dupa mancare
medaboutme.ru

Așteptați jumătate de oră și doar apoi mergeți la plimbare. Indigestia, disconfort și refluxul acid sunt problemele de care suferă iubitorii de plimbări îndată după mâncare.

Să faci sport

Ce nu trebuie de făcut după mâncare

După masă, toate eforturile organismului sunt îndreptate spre digestie. Dacă în acest moment o să faceți efort fizic – corpul va fi într-o stare de stres și digestia normală va fi perturbată. Și înca ceva: în timpul unor mișcări active va suferi și stomacul.

Să urci la volan

la volan după mancare

Îndată după măncare, tractul digestiv primește mai mult sânge, creierul în acest moment, pentru ceva timp, este lipsit de cantitatea suficientă de sânge. Din aceasta cauză apare o stare de somnolență și capacitatea de concentrare scade. Deci ar fi bine să te urci la volan nu mai devreme de 1 – 2 ore după ce ai luat masa.

Să mănânci dulce

dulce dupa mancare
innerlightyoga.ie

Anume desertul este considerat cauza excesului de greutate. Studiile arată că 75% din cei care iubesc să se alinte cu o prăjitură la desert după masă principală – suferă de exces de greutate după 35 de ani.

Să dormi

somnul dupa mancare

Insomnie și balonare – iată la ce se pot aștepta cei care preferă îndată după masă să se culce în pătucul călduros. Studiile recente au arătat că cei care așteaptă câteva ore după masă și doar apoi pleacă la culcare – sunt mult mai puțin predispuși riscului de accident vascular cerebral.

Să periezi dinţii

periatul dintilor dupa mancare

Pare ciudat, nu-i așa? Însă spălatul pe dinți imediat după cină îi poate deteriora. În timpul procedurii de periaj, stratul de smalț este răzuit, ceea ce înseamnă că zahărul sau acizii pot dăuna dinților tăi.

E bine să aștepți jumătate de oră înainte de a lua în mână periuța de dinți. Acest timp este de ajuns ca să se producă o cantitate de salivă suficientă pentru a neutraliza acizii.

Multe din aceste obiceiuri sunt deja înrădăcinate atât de mult, încât nici nu ne închipuim cum putem scăpa de ele. La început este va fi greu de luptat, însă efectele benefice nu se vor lăsa așteptate.

Distribuiți această informație pe pagina dvs. ca și alții să cunoască care este rădăcina problemelor lor.

Ți-a plăcut această postare? Distribuie prietenilor
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: