Cei mai de succes producători de smartphone-uri

Tehnologie

Potrivit analiștilor de la Counterpoint Research, profitul global din vânzările smartphone-urilor în trimestrul trei din 2019, a atins 12 miliarde dolari SUA, ceea ce este cu 11% mai puțin în comparație cu perioada din 2018.

În lista celor mai profitabile companii s-au plasat Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei, Oppo și Vivo.

Apple continuă să domine piața globală de telefoane mobile, având un profit de 66% în trimestrul trei al anului 2019, astfel reușind să obțină un venit de 32% din totalul dispozitivelor vândute de către toți producătorii în lume.

Cele mai profitabile piețe pentru Apple au fost SUA, Europa și Japonia. Analiștii presupun că în perioada sărbătorilor de iarnă, Apple va înregistra o creștere suplimentară a vânzărilor.

Samsung pentru aceeași perioadă a obținut 17% din întregul profit pe piața smartphone-urilor. Potrivit analiștilor, acest lucru se datorează extinderii asortimentului de dispozitive din seria A, precum și datorită rezultatelor bune la startul vânzărilor Galaxy Note 10.

Interesant este faptul că din toți producătorii mari, doar Samsung și Huawei au reușit să obțină o creștere de profit, comparativ cu trimestrul 3 al anului 2018. Cu toate că Apple este ”regele vânzărilor”, anul trecut cota sa pe piață a fost vizibil mai mare.

Se prognozează că odată cu răspândirea rețelelor 5G, lucrurile vor sta mai bine pentru mărcile chinezești. Printre cei ce vor putea profita primii de această inovație, pot fi Huawei, Oppo, Vivo și Xiaomi. Ei deja desfășoară o campanie publicitară agresivă, menită să arate benificiile utilizării dispozitivelor care suportă rețelele 5G.

Însă analiștii spun că există riscul ca profitul din vânzări să fie egalat de costurile pentru implementarea tehnologiilor noi, astfel situația pe piața telefoanelor mobile poate rămâne neschimbată încă ceva timp.

Autor pe eucunosc.com

eucunosc
Lasă un răspuns

Publicând comentariul, vă exprimați acordul asupra politicii de confidențialitate.