Cel mai cinstit discurs al unui preot sau de ce e important să vii mereu la timp

După ce a slujit 20 de ani într-o bisericuță a unui orășel mic, Părintele Alberto a fost transferat la un loc nou. La ceremonia de seară, în legătura cu petrecerea Părintelui Alberto, s-au adunat mulți enoriași.

Cel mai cinstit discurs al unui preot sau de ce e important să vii mereu la timp
imaginea: ruvera.ru

A fost invitat și un politician de rang înalt, care urma să țină un discurs, dar care din motive necunoscute întârzia la ceremonie. Din cauza invitatului nepunctual, Părintele era nevoit să vorbească cu oaspeții:

– Când am început să slujesc aici, nu am avut cea mai bună părere despre acest loc, și totul datorită destăinuirilor unui tânăr care a venit la prima spovedanie petrecută de mine aici. Mărturisirile lui veneau din inimă, dar erau într-adevăr îngrozitoare. El mi-a povestit cum a furat bani de la părinții săi, cum fura de la locul de muncă, cum fiind adolescent a vândut droguri în stradă, acestea fiind doar o parte din ceea ce îmi permite jurămîntul să vă povestesc. Cele spuse de acel tânăr mi-au lasăt o stare de șoc, am crezut că toate acestea sunt o normă în acest orășel. Acum, după 20 de ani de slujire aici, pot să spun că cea mai mare parte din voi sunt oameni credincioși, inimoși, cinstiți și receptivi. Am parcurs această cale împreună, m-ați ajutat să devin mai puternic și mi-ați dat speranță că nu-i totul pierdut în lumea asta…

Discursul Părintelui a fost întrerupt de apariția politicianului, care i-a luat locul pe scenă și a început să vorbească:

– În memoria mea au rămas tipărite amintirile acelei zi, cînd Părintele Alberto a început slujba în biserica noastră. În acea zi, eu am avut onoarea să fiu primul să mă spovedesc…

Distribuie acest caz prietenilor, ridică-le dispoziția )

Ți-a plăcut această postare? Distribuie prietenilor
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: