Datorită acestui truc, vei găti cel mai bun porumb fiert din lume

Toată vara am visat la gustul unui porumb fiert cu sare. O dată ce a venit sezonul porumbului fiert, am plecat să fac cumpăraturi ca să-mi împlinesc pofta, dar văzând porumbii ce se vindeau acolo – am rămas dezamăgită. Unii erau prea tinere, alții prea uscați, și toate nu aveau acel gust din copilărie. După ce m-am plâns mătușei mele, am înțeles care a fost greșeala. Se pare că alegerea porumbilor pentru fiert – nu e un proces atât de simplu cum pare.

Datorită acestui truc, vei găti cel mai bun porumb fiert din lume

Momentul principal este că porumbul trebuie să fie căt mai proaspăt, contează fiecare oră, dar cel mai bine este ca de la recoltarea porubului să nu treacă mai mult de 4 ore! Evident că pentru a procura porumb mai proaspăt, e nevoie de făcut cumpărături mai dimineța.

Această grabă este necesară dătorită faptului că imediat după recoltare, în boabele de porumb pornește o reacție chimică care transformă zahărul în amidon. Din această cauză, e preferabil de procurat porumb cât mai proaspăt.

Pentru a obține un gust bogat, porumbii trebuie gătiți nu în apă, cum ne-am obișnuit, ci în lapte!

Cum se gătește cel mai delicios porumb fiert:

Ingrediente:

  • 4 porumbi
  • 600 ml. de apă
  • 1 l. de lapte
  • 80 g. unt
  • 1 linguriță de sare
  • căteva crenguțe de cimbru

Metoda de preparare:

1. Curățim porumbii de pănuși și dacă e necesar – rupem porumbii în jumătate.

2. Într-o oală suficient de încăpătoare se toarnă laptele și apa, apoi se adaugă untul, câteva crenguțe de cimbru și sare.

Datorită acestui truc, vei găti cel mai bun porumb fiert din lume

3. Punem porumbii la fiert pentru 7 – 10 minute după ce apa a dat în clocot. Porumbul fiert este gata!

Datorită acestui truc, vei găti cel mai bun porumb fiert din lume

Sper că îți va plăcea și ție rezultatul. Nu uita să te abonezi la pagina noastră pe facebook și să distribui această rețetă prietenilor tăi!

Ți-a plăcut această postare? Distribuie prietenilor
Lasă un răspuns

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: